Elämä Palm Springsissä alkaa

glacier-creeks-in-icelandTätä juttua kirjoitan Palm Springsissä, jonne matkasimme Helsingistä Lontoon kautta Los Angelesiin ja sieltä yhden yön lepojen jälkeen autolla perille. Suomesta nopein ja edullisin lentoreitti on nimittäin Lontoon kautta Los Angelesiin; lentomatka ensimmäisestä noususta laskeutumiseen kestää kuutisentoista tuntia, kun monet muut reittivaihtoehdot saattavat viedä lähemmäs täyden vuorokauden.

Lontoo – Los Angeles -lento kulkee tuulet ja maan pyörimisen huomioon ottaen nopeimmin lentämällä Lontoosta lähes suoraan pohjoiseen Skotlannin yli ja sieltä keskeltä Islantia kohti Grönlantia. Kun lento lähtee tähän aikaankin vuodesta sopivasti kello 12 päivällä Lontoosta, ei koko matkalla tule pimeää hetkeä, vaikka Kanadan pohjoisosissa onkin aika hämärää. Vasemmalla olevan kuvan ottohetkellä aurinko paistaa Islantiin, jossa sulamisvedet olivat muodostaneet jäätiköille hauskoja puroja. Tämä kuva on melko tarkkaan keskeltä Islantia.

moonrise-in-central-greenland Kaikkein upeimmat hetket Lontoo – Los Angeles -lennollamme osuivat aivan keskelle Grönlantia: melkein suoraan pohjoisessa lähes täysi kuu alkoi nousta pilvettömälle taivaalle. Näky oli todella vaikuttava ja värit vielä kuvaakin upeammat. Oheisen kuvan nappasin heti, kun kuun havaitsin. Koneen varjo muodostaa tässä hauskan kuvion siivenkärkeen, sillä aurinko paistoi samaan aikaan vastakkaisesta suunnasta. Grönlannin lumisesta maisemasta pilkistää näillä kohdin selkeästi maata (tai sitten jäätikkö on todella tummaa…).

Yövyimme ennen automatkaa, sillä Los Angelesin kansainväliseltä lentoasemalta olimme ulkona vasta kaksi tuntia koneen tulon jälkeen ja silloin oli jo pimeää. Autolla ajo Los Angelesin lentoasemalta kulkee moottoritieviidakon läpi ja unisena on ihan liian helppo nukahtaa rattiin, jolloin seuraukset voisivat olla todella pahat. Lentomme osui kentälle juuri sellaiseen aikaan, jolloin passintarkastuksessa vain yksi neljästä tiskistä oli miehitetty ja jonotus rajatarkastukseen vei reilusti yli tunnin. Tämä siitä huolimatta, että Yhdysvallat on pyrkinyt helpottamaan rajatarkastuksia esimerkiksi poistamalla kokonaan maahantulokorttien täyttämisen ja tarkistukset.

Mutta nyt siis olemme asettuneet vuokraamamme vapaa-ajan taloon Palm Springsissa. Aurinko paistoi ja lämmintä oli noin +25 tullessamme talolle ensimmäisen kerran noin kello 15. Lämmintä oli vielä auringonlaskun aikaan kävellessemmä oheisen kuvan mukaisesta kohdasta ohi asuntomme kohti lähinnä olevaa supermarkettia aamiaistarvikkeita ostamaan. Olipa tämä Vonsin marketti jälleen hieno osoitus maan ruokakauppojen tasosta. En esimerkiksi ole missään aikaisemmin nähnyt tuorevihannesten hyllystöä, jonne automaattisesti suihkutettiin kevyet vesisuihkut, joiden ansiosta vihannekset sekä oikeasti ovat että varsinkin näyttävät tuoreilta. Alimman kuvan talossa bougainvillean ja palmun välissä elämä Palm Springissä nyt siis alkaa etenemään. Saapa nähdä, mitä mukavaa edessä onkaan 🙂

our-holiday-home-now

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.