Ensimmäinen pysähdys: Quincy, Massachusetts

Suuri automatkamme halki Amerikan on nyt oikeasti alkanut, ja ensimmäinen päivä on vietetty alkupään yöpymispaikassamme Quincyssä tasoitellen aikaerorasituksia ennen pidempiä ajomatkoja. Quincyn valitsimme kohteeksi muutamasta syystä: ensinnäkin se on oikeastaan Bostonin lähiö, toisekseen iltapimeällä ajo kentältä vuokra-autolla vie vain varttitunnin, se on edullisempi majoittua kuin varsinainen Boston ja loppujen lopuksi hyvin omaleimainen New Englandin kaupunki. Bostonin aluehan on muuten vähän kuin meidän oma pääkaupunkiseutumme: monta itsenäistä kaupunkia – kuten noin 85 000 asukkaan Quincy ja Cambridge – ja kuitenkin oikeastaan vain yksi suurkaupunkialue. Sellaista on siis Amerikassakin!

john adams one of the founders of the nationQuincyn kaupunki on Bostonin ohessa yksi koko Yhdysvaltojen syntyaikojen merkittävimmistä paikoista, molemmat kun ovat vaikuttaneet voimakkaasti siihen, millainen valtio ja valtiomuoto vielä amerikkalaisilla vielä nykyisinkin on. Kaupungin tunnetuimmat pojat ovat kuvan esittämä John Adams ja hänen poikansa John Quincy Adams, joista isä oli maan ensimmäinen varapresidentti ja toinen presidentti, poika puolestaan maan kuudes presidentti. Nämä presidentit antoivat nimensä hotellillemme, Adams Inn:ille ja sen osoitteelle Hancock Streetille antoi nimen kapungin kolmas tunnettu presidentti John Hancock, Yhdysvaltain neljäs presidentti.

John Adamsia pidetään yhtenä “maan perustajista”, olihan hän yksi viiden viisaan miehen ryhmästä, joiden työn tuloksena syntyi aikanaan vallankumouksellinen esitys Yhdysvaltain perustuslaiksi. Tänä iltana republikaani Mitt Romney jatkaa viimeisessä tv-väittelyssään sen perinnön jakamista, joka syntyi isä ja poika Adamsin poliittisen ajattelun tulosena: republikanismia eli tasavaltaisuutta.

Vaikka Adamsien perhe oli todella merkittävä, kaupungille nimen antoi kuitenkin eversti John Quincy, joka oli John Adamsin äidin isoisoisä, joka antoi nimensä myös John Quincy Adamsille. Eipä ihme, että Quincyn kaupungin merkittävimmät nähtävyydet pyörivät näiden maan isien oloissa.

houses in quincy massachusetts

Tämän automatkan kannalta Yhdysvaltain presidenttejä olennaisempaa saattaa muiden mahdollisten automatkailijoiden kannalta olla se, miltä tällainen New Englandin pienehkö kaupunki oikein vaikuttaa. Täytyy heti todeta, että tässä kaupungissa voisin itsekin asua, siksi mukavalta se tuntuu. Ihan vaan esimerkknä oheinen katukuva: hienoja, kookkaita ja aika suomalaistyyppisiä omakotitaloja toinen toisensa vieressä, monet myös Atlantin rannoilla 🙂

Tällaisten katunäkymien ohessa Quincyn eduiksi voi mainita amerikkalaisittain yhdet parhaista veneilyalueista ja venesatamista, tusina hiekkarantaa (joista pisin noin neljä kilometriä, kesällä lämmintä usein +30 astetta), maailman parhaat yliopistot vain varttitunnin matkan päässä ja Bode Millerin kotirinteetkin White Mountain -vuorilla vain parinsadan kilometrin päässä. Ja tietysti piti kokeilla myös intialaisravintola Punjabi Cafe, jonka erinomaisesta ruuasta tuli mieleen Helsingin paras nepalilaisravintola Mountain.

Seuraava etappi onkin ajomatkamme todellinen alkupiste, Cape Cod. Siitä lisää seuraavassa jutussa 🙂

2 kommenttia juttuun: Ensimmäinen pysähdys: Quincy, Massachusetts

  • Tarja Permalink

    Mielenkiintoinen blogi, tätä täytyy seurata 🙂 Olemme itse ajaneet kaksi kertaa Seattlesta Minnesotaan, ja nyt suunnittelemme uutta Amerikan road tripiä 🙂 Jään odottamaan mielenkiinnolla kuvia ja kokemuksia matkastanne!

    • Vesa Permalink

      Meilläkin oli ensiajatuksena lähteä liikkeelle läheltä Seattlea, Oregonista. Hylkäsimme tuon kuitenkin säiden vuoksi, kun vuorilla on jo nyt sielläpäin ihan varmasti lunta. Tänään suuntana Cape Cod, eräällä tavalla matkamme alkupiste, josta etäisyys Los Angelesiin koko ajan vain lyhenee :9

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.