Uudet sivuni näkyvät kaikilla laitteilla

Useamman kuukauden harjoittelun ja kokeilujen jälkeen olen vihdoin saanut valmiiksi näille sivuilleni sellaisen ulkoasun ja teknisen rakenteen, että sivujen pitäisi näkyä hyvin todella suurista näytöistä aina pieniin älypuhelimiin saakka. Tässä yhteydessä sivujeni ulkoasu on kokenut varsin ison muutoksen, jotta sisältö mahtuisi sellaisenaan näkyville isoille tai pienille ruuduille. Tarkoitukseni on näin saada sisältö näkyville myös kaikille älykännyköiden tai pienten tablettitietokoneiden käyttäjille.

Toteutuksen taustalla on olemassa seuraavanlainen ohjelmistotekniikka:

  1. Sivusto perustuu ilmaiseen WordPress -julkaisuohjelmistoon ja siinä sovellettavaan ulkoasun määrittävään teemaan.
  2. Ulkoasun määrittävän teeman toteutukseen olen käyttänyt edullista ja erittäin ainutlaatuista ThemeFrame -ohjelmistoa, jolla teeman voi suurimmaksi osaksi laatia ilman perinteistä ohjelmointia.
  3. Tämän sivuston uuden ulkoasun perustana on niin sanottu ‘responsiivinen’ teema, jossa mm. sivustolla käytetty tekstikoko säilyy samana riippumatta siitä, minkä kokoisessa selaimen ikkunassa sivustoa katsotaan. Katselualueen pienentyessä sivuston leveys muuttuu automaattisesti siten, että rakenne säilyy samanlaisena. Vain kiinteään pikselikokoon määritellyt kuvat tai muut elementit eivät skaalaudu pienemmäksi tällaisella sivustolla.
  4. Teemassa on toteutettu yläpalkki, joka pysyy paikallaan, kun sivua rullataan alaspäin. Tämän ansiosta sivustolla vieraileva aina näkee, mitä sivustoa on katsomassa. Ominaisuus on hyödyksi erityisesti älypuhelimilla sivuja katseltaessa, niissä kun näkyvillä on selaimessa yleensä vain yksi sivu.

Kerron mieluusti lisää niistä teknisistä toteutusratkaisuista, joita tällaisen sivustorakenteen toteuttaminen on vaatinut. Joten kirjoita kommentteja alle tai ota suoraan yhteyttä.

Terveisin,

Vesa

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.