Fotobook ja kuvagalleria toimivat!

Olen viime aikoina melkoisen paljon kokeillut erilaisia välineitä saada WordPressillä esitettyä kuvia mahdollisimman monipuolisesti ja laajasti. Uskon nyt löytäneeni varsin hyvän yhdistelmän kuvien esittämiseen.

Ensimmäinen merkittävä sovellus on Fotobook -plugin, jolla Facebookissa olevat albumit, kuvat ja niiden kuvatekstit siirtyvät sellaisenaan WordPressin sivuiksi. Toimii varsin hienosti, mutta rajoitteena on tietysti Facebookissa käytetty kuvien laatu – postikorttikoossa kuvat näkyvät ruudulla hyvin.

Parempilaatuisten kuvien esittämiseen toistaiseksi paras kokeilemani kuvagallerian esitysväline suoraan WordPressissä on NextGEN -pluginilla toimiva. Siinä galleria, albumit ja kuvat teksteineen tulevat suoraan WordPressin sisälle, kun aikaisemmin kokeilemani Gallery2 ja toisaalta Zenphoto pitävät kuvat omissa hakemistoissaan ja omassa tietokannassaan.NextGENissä pystyy näyttämään minun webhotellissani maksimissaan 2 Mt kokoisia kuvia, mutta silläkin pääsee erinomaisen hyvään kuvakokoon näyttöruudulta katsomista ajatellen. Paras esitys syntyy katsomalla kuvia PicLens -lisämoduulin avulla.

Gallery2 on kuvagalleriana erinomainen, mutta WordPressin sisällä kuvat näkyvät joko suoraan Gallery2:n omina sivuina tai WordPress-sivuille upotettuina. Kuvien laatu on Gallery2:ssa todella hyvä, mutta niitä ei pääse näkemään WordPressin “sisällä”.

Zenphoto on puolestaan kätevä ja helppokäyttöinen, mutta ylläpito alkaa olla ongelma – ja ohjelman toiminnallisuus on hyvin rajoittunut Gallery2:een verrattuna.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.