Järvi-Suomen kierros

wanhojen-laivojen-regatta-lappeenrannassaTämän vuoden kesälomamatkana tein vaimoni kanssa perinteisen sukulointireissun, joka suuntautui tällä kertaa Järvi-Suomeen. Meillä kun on sukulaisia Jyväskylässä ja Lappeenrannassa sekä näin kesäisin myös Punkaharjulla. Luvassa oli siis kierros, jossa näkisimme suuret järvemme ja kansallismaisemia sekä tapaisimme sukulaisia.

Jyväskylässä menimme sisareni keltaruusulta aluksi Riihivuoren laelle, jonka kesäteatterissa pyöri Teuvo – Leevi and the Leavings musikaali. Teatterihan tuolla on kunnon katettu teatteri, mutta näyttämön takana olevat seinät voi aukaista, jolloin katsomosta on upeat näkymät pohjoiselle Päijänteelle. Oheisessa kuvasarjassa kuitenkin kuva Riihivuoren kukkivasta mustasta rinteestä, suuntana Muurame. Jyväskylästä jäi kuvasarjaan myös kuvia jonkin verran sateisesta satamasta ja esimerkiksi Kuokkalaan menevän sillan alta näkyvät vuoden 2014 asuntomessualueen ensimmäiset rakennukset.

Seuraava kohde kierroksella oli Savonlinna, jonne päästessä satoi lähes koko ajan. Koska menossa olivat Oopperajuhlat, kaupungin kaikki ravintolat olivat täynnä ja mekin jouduimme odottelemaan keskustan kebab-ravintolassa peräti 50 minuuttia ennen ruokaamme. No, onneksi sentään pääsimme hiukan katselemaan kaupunkia ja erityisesti Olavinlinnaa, jonka joskus aikaisemmin olemme vain vilahdukselta nähneet ohittavalta tietä.

Savonlinnan jälkeen tukikohtanamme oli vuoden 1992 “vuoden kylä” Putikko, joka sijaitsee Punkaharjun itäpäässä. Siellä kiertelimme tietysti Punkaharjun vanhaa Harjutietä, josta löytyy esimerkiksi Runebergin kukkula – vaikka herra itse ei siellä koskaan käynyt. Alueen nähtävyyksistä mielenkiintoisin on metsämuseo Lusto, jonka hiljainen huone oli erityisen vaikuttava, samoin 1,5 minuutissa pöllön leppäparrusta tekaissut moottorisahaveistäjä.

Kierroksen viimeinen pysähdys oli Lappeenrannassa, jossa satamassa oli useampikin nähtävyys, joista emme etukäteen tienneet mitään. Satamaan siellä tehdään vuosittain valtava hiekkalinna, tällä kertaa teemana Kalevala. Linnoituksen alueella soittivat paikkakunnan heviylpeydet Viikate ja Kotiteollisuus (heitä kuuntelimme vain etäältä). Sen sijaan ihan yllättäen satamaan tuli yli neljänkymmenen vanhan aluksen regatta pariksi päiväksi ihmisten ihmeteltäväksi – upeita laivoja todella hienossa säässä.

Koko kierroksen kuvasarja löytyy alta:

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.