Kiertelyä Palm Springsin lähialueilla

Tammikuun viimeisellä kokonaisella viikolla teimme vieraittemme kanssa vierailun Las Vegasiin ja kiersimme Salton Sean – molemmista löytyi meillekin ihan uusia juttuja. Tässä jutuissa hiukan muista vierailukohteista ja niiden meille ainakin osin ennestään näkemättömistä kohteista. Kirjoitan tätä samalla, kun tv:ssä pyörii Fox-kanava, jossa on yksinoikeudella menossa SuperBowl Pregame (Pacific: 11 – 15:30) ja sen jälkeen itse SuperBowl – tapahtumaa on hehkutettu kaikilla kanavilla ja kaikissa ajankohtaisohjelmissa koko viikko 🙂

palm-springs-general-store-museum-from-30sAlkuun piti tietysti tutustua Palm Springsiin ja yritimme etsiä myös meille uusia kohteita. Yksi sellaisista ovat ilmaiset museot ihan Palm Springsin keskustassa. Näitä meille uusi oli esimerkiksi kuvan esittämä 1930-luvun sekatavarakauppa. Se ei ole oikeasti koskaan toiminut kauppana, vaan tavarat ovat peräisin eräältä keräilijältä ja rakennus on tehty Disney-studioiden asiantuntijoiden avustuksella oikean aikakauden mukaiseksi vasta parikymmentä vuotta sitten.

andreas-canyon-hikingToki teimme myös kävelyretkiä alueen luonnonnähtävyyksiin kuten Indian Canyonsin muutamaan hienoon palmukanjoniin. Andreas Canyonissa emme olleet aikaisemmin tehneet nyt tehtyä kävelylenkkiä, joka palaa kanjonin perällä olevan suljetun vuonna 1923 perustetun Andreas Canyon Clubin rakennusten ja aidan luota kanjonin reunaa pitkin takaisin pysäköintialueelle. Lenkki osui vähän ennen auringonlaskun aikaa, jolloin värisävyt vuorilla muuttuivat upeiksi, oheisesta kuvasta saa kalpean aavistuksen värien leikistä.

on-walk-of-fame-in-hollywoodVieraittemme paluulento oli myöhään sunnuntai-iltana LAXista, joten lähdimme aamusta heidän kanssaan lyhyelle kierrokselle Los Angelesiin. Monet paikat kaupungin alueella ovat meille ennestään tuttuja, mutta joku ennestään käymätön paikkakin onnistuttiin kierrokseen saamaan. Griffith Observatoryn näköalojen ja Hollywood Hillsin rinteiden pakollisen kyltin katsomisen jälkeen menimme tietysti Hollywood Boulevardille ja siellä Graumanin kiinalaisen teatterin edustalle tutkimaan tähtien jalan- ja kädenjälkiä sementissä. Itse kokeilen jalkojeni ja käsieni sopivuutta Tom Hanksin jälkiin – jalat hänellä olivat ihan liian suuret, mutta kädet yllättäen lähes samankokoiset kuin minullakin.

whisky-a-go-go-at-sunset-bulevardHollywoodista lähdimme Sunset Boulevardia pitkin, jotta matkalle osui yksi maailman tunnetuimmista rock-klubeista eli jo vuoden 1964 tammikuussa (juuri siis oli 50-vuotisjuhla!) perustettu Whisky A Go-Go Clarck Streetin risteyksessä. Enpä ollut tuota aiemmin katsastanut, eikä nytkään ollut asiaa sisälle, sillä klubi avataan vasta illaksi – tänä iltana soittovuorossa olisi The Bangles. Tällä klubilla on esiintynyt valtava joukko maailman tunnetuimpia rock-tähtiä ja -bändejä: Alice Cooper, The Byrds, The Doors, Janis Joplin, Led Zeppelin ja Frank Zappa & Mothers of Invention. Sunset Boulevardilta käännyimme Rodeo Drivelle katsastellen matkalla Beverly Hillsin upeita taloja.

muscle-beach-l-aSeuraava pysähdys oli tietysti Santa Monica Pier samaa nimeä kantavalla rannalla, mikäpä olisi ollut sopivampi paikka päättää vieraittemme matka Kaliforniaan, kuin käydä katsomassa auringonlaskua Venice Beachilla. Ilta oli viileähkö, minkä vuoksi väkeä ei yleensä erilaisia “näyttäytyjiä” täynnä olevalla rantakadulla ollut kovinkaan paljon, ja tunnetulla Muscle Beachillakin vain pari todella lihaksikasta mustaa kaveria treenasi; tämän on kuitenkin yksi maailman tunnetuimmista ulkoilmassa olevista kuntoilupaikoista.

Seuraava juttu taitaakin olla viimeinen Palm Springsiä käsittelevä Yhdysvalloissa kirjoitettu juttu – muutaman päivän päästä lähdemme nimittäin Coachella-laaksosta vähän lämpimään rantapaikkaan 🙂

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.