Lomamatka Dubaihin helmikuussa 2017

Tein vaimoni ja tyttäreni perheen kanssa lomamatkan Dubaihin, jossa olen aikaisemmin käynyt pari kertaa. Tällä kertaa asuinpaikan valinta kohdistui Jumeirah Beach Residence -alueelle, jossa asuntojen ja hotellien lisäksi on kunnon hiekkaranta sekä runsaasti ostos- ja ravintolatarjontaa. Yksin aluetta lomailulle puoltava asia on kävely- ja pyöräilymahdollisuus, sitä kun Dubaissa ei tämän alueen lisäksi ole oikein muualla kuin vanhassa kaupungissa Dubai Creekin alueella. Meidän hotellimme oli DoubleTree by Hilton, jossa oli tarjolla kohtuulliseen hintaan perhesviittejä.

Jumeirah Beach Residence eli lyhyesti JBR sisältää kymmeniä lähinnä Emaar-yhtiön rakennuttamia korkeita asuintaloja Dubai Marinan alueen läpäisevän “kanavan” tai hiekkarannan varrella.  Kanavaa molemmin puolin reunustavat kävelyreitit ovat mukavat esimerkiksi kohtalaisen kokoiseen Marina Malliin ja ravintoloihin poikkeamiseksi. Hiekkarannan sivussa puolestaan kulkee The Walk -kävelyreitti, jonka varrella on runsaasti aivan erinomaisia ja erityyppisiä ravintoloita. Monilla hotelleilla on tämän reitin sivussa oma yksityisrantansa, minkä lisäksi alueeseen kuuluu julkinen hiekkaranta. On mukavaa, kun turistien kanssa kävellen liikkuu paljon myös paikallisia esimerkiksi viikonloppuisin. Alueella on myös oma raitiovaunuliikenne, joka yhdistyy pariin metroasemaan Dubaihin pidemmälle menemistä varten.

Yleisesti Dubaista voi sanoa, että eri puolilla näkyy taas valtava rakennusbuumi. Yhä uusia asuintaloja rakennetaan, kun väkeä pakkaa maahan eri puolilta – väkilukuhan on kaksinkertaistunut viime aikoina noin kymmenen vuoden välein. Kasvua tukemaan tulee tietysti myös yhä uusia kauppaliikkeitä ja esimerkiksi Downtown-alueella olevaa maailman suurinta noin 1200 liikkeen ja yli 200 ravintolan ostoskeskusta Dubai Mallia laajennetaan edelleen. JBR:n hiekkarannan edustalla puolestaan nousee uusi asuinalue ja viihdekeskus Bluewaters Island, joka nykyisellään on oikeasti niemi. Siellä on lähiaikoina jälleen yksi uusi Dubain nähtävyys, 210 metriä korkea ja samalla maailman suurin maailmanpyörä “Dubai Eye”.

Helmikuu ei ehkä ole paras kuukausi Dubaissa lomailuun, vaikka hotellillamme onkin hienot lämmitetyt aikuisten ja lasten uima-altaat sekä oma ranta. Sää nimittäin voi temppuilla; meitä kohtasi yhden aamupäivän jatkunut hiekkamyrsky, jolloin ulkona oli pientä hiekkapölyä vaivaamassa hengitystä ja kasaamassa paikoin kadulle hiekkakasoja. Onneksi ei ollut myrsky pidempi tai pahimmasta päästä. Maalis-huhtikuu ovat kuulemma parhaat ajankohdat jokseenkin takuuvarmoine aurinkoisine päivineen.

Viikon matkamme yksi mukava tapahtuma ei alkuaan ollut ohjelmassamme, mutta huomasimme kaupungissa pelattavan isoa Dubai Duty Free -tennisturnausta sekä naisten että miesten sarjoina. Meidän viikollamme pelasivat naiset ja kävimme vaimoni kanssa viettämässä tennisstadionin alueella yhden alkukierrosten päivän katsastamassa, miten hyvin maailman ykkösnaiset tennistä pelaavat. Alueen ravintolat ovat sivumennen sanottuna edullisia ja laadukkaita, eivätkä päiväliputkaan alkuturnauksessa maksa kuin 75 dirhamia eli noin 25 euroa.

Käydään varmaan rantalomalla Dubaissa uudestaankin, sillä täällä on erittäin turvallista, juoppoja ei muslimimaassa näy ollenkaan ja kaikki toimii laadukkaasti. Alla joitakin kuvia näistä tunnelmista.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.