Muutoksia kuvien katseluun

lightbox-esitys-kuvistaOlen viime päivät viritellyt sivustoani tarkoituksena helpottaa kuvien katselua erityisesti kun kyseessä on monia kuvia sisältävä kuvasrja, ja toisaalta esittää kuvat niin hyvinä eri laitteilla, kuin se vain on mahdollista.

Merkittävin muutos on siirtyminen sivulle upotettujen kuvien esittämisestä niiden esittämiseen omassa erillisessä kehyksessään varsinaisen sivun päällä. Kuvaikkunassa on kuvan lisäksi esillä selailunäppäimet, diashown käynnistynäppäin, sulkunäppäin sekä hiukan tietoa itse kuvasta. Tämän mahdollistamiseksi olen muokannut kuvien esittämisessä käyttämäni NextGEN Gallery -lisäosan asetuksia siten, että eri gallerioiden kuvat näkyvät ensin pienoiskuvina ja halutusta kuvasta klikaten tuossa  “lightbox”-ikkunassaan. Kuvista esitän tässä vaiheessa vain tallentamani kuvanimen, ja pyrin saamaan näkyville myös kuviin kirjoittamani tarkemmat selityksen kuvan sisällöstä tai sen ottotilanteesta.

Esimerkin tästä uudesta kuvanesitystyylistä näet klikkaamalla vieressä olevaa kuvaruutukaappauksen kuvaa – tai menemällä katsomaan varsinaisia kuvasivujani.

Toivon tuoreimman version olevan käytettävyydeltään parempi kuin aikaisemmat viritykseni.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.