Päivän kuva 14.5.2012: rakastavaiset siilit jaetulla maalla

siilirakkauttaPäivän kuvana 14.5.2012 on kaksi rakastavaista siiliä, jotka kiihkeästi yrittävät päästä toistensa syliin, vaikka välissä oli aita. Tätä seuratessa mieleen nousivat jaetun maan ongelmat, jotka koskevat ihmisten ohessa myös muita luontokappaleita. Tällä tarinalla oli kuitenkin lopulta onnellinen päätös.

Rakastavaiset päätyivät kameran eteen illalla 14.5.2012, jolloin katselimme perheen kesken televisiosta jääkiekko-ottelua Suomi-Kazakstan. Toiselle erätauolle mennessä vähän ennen kello 22 ilta jo hämärsi selvästi, ja hämärän tullessa myös siilit tapaavat lähteä liikkeelle. Ikkunasta näkyikin tonttimme reunamilla muutama siili ja kaksi aivan erityisesti rakastunutta, niin paljon ne toistensa seuraa hakivat.

Valitettavasti vain tonttien rajalle on pystytetty joskus jo vuosia sitten lehtien leviämistä estämään lyhyt ja matala verkkoaita, joka oli selvästi rakkauden esteenä. Kaksi siiliä yritti ankarasti kaivaen päästä toistensa syliin, kun katiskaverkosta tehdyn aidan läpi saatu kuonokontakti ei selvästikään riittänyt. Otin muutaman kuvan usean metrin päästä ja arvelin, että rakastavaiset osaisivat pian kiertää aidan, joka päättyi vain metrin päässä kaivamiskohdasta. Mutta näin ei tapahtunut ja kävelin varovaisesti siilien viereen, mistä oheinen kuvakin on napattu. Rakkaus oli niin kiihkeää, että siilit eivät kuvauksesta mistenkään häiriintyneet. Erätauko loppui ja siilit jäivät yhteyttä yrittämään.

Ottelun päättyessä ilta oli jo hyvin hämärä, mutta siilit näyttivät jatkavan kaivamistaan ilman tulosta: verkkoaita oli selvästi hautautunut aika syvälle. Aivan selvä ihmisten asettamien rajojen tuoma ongelma siis erotti nämäkin rakastavaiset.

Mutta tälläkin tarinalla on toivottavasti onnellinen loppu. Kun kaivuutyö ei päässyt tuloksiin, kävin hakemassa sisältä nahkahanskat käsiin ja nostin pienemmän siileistä aidan yli. Näin siilit pääsivät toistensa luokse ja vain yön pimeydessä valvonut tietää, mitä sitten tapahtui. Itse näen rakkauden tuloksia toivottavasti joskus myöhemmin kesällä.

Kuvaa klikkaamalla tai tästä pääset kuvasarjaan, jossa on otoksia muistakin maaeläimistä.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.