Päivän kuva 18.7.2011: Superruokaa Sipoonkorven kansallispuistosta

suomalaista-superruokaa-sipoonkorvesta
Sipoonkorvesta tuli Suomen 36. kansallispuisto keväällä 2011, ja oli tosiaan aika tutustua puistoon. Ensimmäinen tutustumiskohde oli Kalkkiruukin luontopolku, joka sijoittuu Vantaan kaupungin Sotungin kylän alueelle, jossa Helsinki on omistanut Kalkkiruukin alueen vuodesta 1975 eli oikeastaan ollaan pääkaupungissa.

Luontopolun parkkipaikka Kalkkiuunintien päässä on pieni, eikä sitä ole ohjeista huolimatta ihan helppo löytää, mutta vaiva saa kyllä hienon palkkion, kun mustikoitakin on metsässä mukavasti. Polku itsessään vaikuttaa rakennelmiltaan varsin vanhalta – ehkä se on tehty jo 1970-luvulla.

Kalkkiruukin luontopolku kulkee noin 4,5 kilometriä vaihtelevassa maastossa nousten välillä korkeille kallioille ja laskeutuen välillä luonnonniitylle, jota halkaisee puro. Suosituksena on kohtalainen kunto ja sadekelillä saappaat jalkaan – varmasti aiheesta.

Sipoonkorven luonnonpuisto on uusi ja siitä ollaan vasta tekemässä suunnitelmia kansalaisten iloksi. Esimerkiksi Nuuksion kansallispuistoa on rakennettu jo vuosikymmenet, ja eron Sipoonkorpeen huomaa helposti: opasteita ei juuri ole, ja vähäiset rakennelmatkin ovat jo vanhoja. Mutta jos haluat nähdä etelä-suomalaista lähes luonnontilassa olevaa metsää, suosittelen heti käyntiä Kalkkiruukin luontopolulla – muutaman vuoden kuluttua tilanne on jo varmasti muuttunut.

Alla joukko kuvia selityksineen kertomassa vähän tarkemmin Sipoonkorven kansallispuistosta avausvuonna 2011.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.