Päivän kuva 19-04-2013: Vantaan tulva korkeimmillaan?

19-04-2013-river-vantaa-floodingLikimain joka kevät Vantaanjoki tulvii jäidenlähdön aikoihin niin, että Tuusulanväylän alittava tie Haltialaan on poikki. Tämä oli tilanne jo eilen, jolloin kuitenkin vielä pääsi kävellen tästä kohtaa Tuusulantien ali.

Tänään 19.04.2013 myös kevyenliikenteen väylällä oli puolisen metriä vettä, eikä siitä tehnyt mieli lähteä kävelemään 🙂 Kevyen liikenteen väylä oli samalla tavoin veden vallassa myös joen toisella rannalla, Vantaan puolella. Myös kevyenliikenteen väylä Tuusulantien kohdalta Haltialan tilalle pitkin joenvartta oli poikki lähempänä Haltialaa.

Haltialaan menevällä Laamannintiellä vettä on tänään likimain metrin verran, minkä huomaa punaisista varoitustolpista sillan alla: oikeanpuoleisesta tolpasta näkyy vain viitisen senttiä kärjestä, ja nämä tolpat ovat ainakin metrin korkuisia.

Pari vuotta sitten tulva katkaisi tien Mikael Agricolan päivänä eli 9.4., viime keväänä 16.4.  Tänä vuonna Vantaanjoken tulva on varmaankin yksi myöhäisimmistä pitkään aikaan. Todennäköisesti vesi ei paljon tästä enää nouse, kun ennusteiden mukaan viikonloppuna ei sada ja suurin osa lumesta kun on jo näiltä seuduin sulanut.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.