Päivän kuva 26.7.2013: pieni siilinpoikanen pihalla

26-7-2013-small-hedgehog-at-homeyardTänään 26.7.2013 iltapäivällä oli pohjoisessa Helsingissä muutama ukkoskuuro. Kun taivas vihdoin selkeni ja ikkunoista ihmeteltiin sateen jälkiä, nurmikolla kiinnitti huomiota pieni siilinpoikanen. Ei kun kamera esille ja ikuistamaan tätä viehättävää ja jotenkin eksyksissä olevan näköistä kaveria, jonka pituus oli varmaankin noin kymmenen senttimetriä. Tämän pikkukaverin mahdollista isoveljeä – aika pieni sekin vielä – olemme useana iltana katselleet, kun aurinko on laskenut. Siilit kun liikkuvat enemmänkin hämärissä kuin kirkkaassa päivänvalossa.

Innokkaasti pikkusiili pyöri ympäri nurmikkoa ja näykki jotakin heinien seasta. Ehkä noin vartin jälkeen se pysähtyi paikalleen ja vetäytyi kerälle, ehkä pienille päiväunille.

Toivon kovasti, että tästä mukavasta pihaseurasta saamme nauttia vielä pitkään!

Pari aikaisempaa juttuani pihapiirin siileistä:

Päivän kuva 14.5.2012: rakastavaiset siilit jaetulla maalla

Päivän kuva ja video 17.7.2011: Simo Siilin pelastus hukkumiskuolemalta!

1 kommentti juttuun: Päivän kuva 26.7.2013: pieni siilinpoikanen pihalla

  • Senja Permalink

    ihana!!!!
    Tänään poimin ajotiellä eksyneen just samannäköisen pikkusiilin.ei edes mennyt kerälle,vaikka oli pikkukoirat mukana ja lokit pyörii vieressä.Otin syliin ja vein vieressä olevan metsikoon,vaikka teki mieli ottaa kotiin ruokkimaan.Jotenkin oli rauhallinen,ei vaikuttanut heikolta,eikä lähtenyt heti juoksemaan,vaan pysynyt paikkalla puun vieressä piilossa.selviytyykö se?tekis mieli mennää katsomaan.toivottavasti selviytyy ja löytää kaverit.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.