Päivän kuva ja video 17.7.2011: Simo Siilin pelastus hukkumiskuolemalta!

Simo_Siilin_pelastus on lyhyt videokertomus lauantain saunaillan jälkeisestä hätätilanteesta ja sen ratkeamisesta, saat sen näkyville tuosta rivin alun linkistä.

simo-siili-hukkumaisillaan

Siili oli hukkua koristealtaasemme, mutta pelastui!

Tulin saunasta vähän ennen klo 19, ja vaimoni tuli ilmoittamaan: tule pian pihalle, siellä on hätätilanne – ja ota myös kamera mukaan! Puin päälle, nappasin kameran ja tosiaan: pihan koristealtaassamme ui siili, ja oli uinut jo ties kuinka kauan, koska oli selvästi hukkumaisillaan. Todella nopean kuvanoton jälkeen nostin siilin muovilapiolla pois altaasta sen reunalle ja jäimme odottamaan. Siili, jonka siinä vaiheessa olimme ristineet Simoksi, oli täysin shokissa vapisten paikallaan. Vapina paikallaan kesti lähes tunnin ennen kuin Simo yritti ottaa ensimmäiset askelet: parikymmentä senttiä, jonka aikana takajalat eivät ollenkaan kantaneet. Pysähdys ja taas odotus kymmenkunta minuuttia vapisten, tietenkin.

Shokkia kesti ainakin tunnin, mutta Simo Siili on selvästi urhea kaveri ja alkoi liikkua pihanurmikolla nopeammin kohti isoa angervopensasta, jonka alla sillä on pesä. Piikkien alla tai seassa oleva turkki oli pahasti kastunut, kun vielä pari tuntia altaasta noston jälkeen Simo puisteli välillä itseään tomerasti. Mutta auringonlaskun aikoihin klo 22.30 Simo Siili näytti olevan taas tavanomaisissa iltahämärän puuhissaan pihalla ravintoa etsimässä. Oheisen linkin takaa löytyvän pienen videopätkän lisäksi löydät Simo Siilen pelastamisesta kertovia kuvia täältä.

Simo Siilen tapaus on meille erityisen tärkeä siksi, että altaasta löyti muutama viikko sitten hukkunut siili, mitä ei ollut koskaan tapahtunut sen kuudentoista vuoden aikana, jonka olemme täällä asuneet ja allasta pihalla pitäneet. Jostain syytä tänä kesänä koristeallas on vetänyt ensimmäisen kerran 16 vuoden aikana myös siilit yrittämään vedenjuontia, normaalisti vettä käyvät kuivaan aikaan juomassa niin varpuset, tiaiset kuin rastaatkin suurin joukoin.

Siilien kannalta valitettavaa on, että altaassa on vettä noin 30 cm ja vedenpinnasta on reunalle pystysuora noin 10 cm nousu, josta siili ei pysty suoriutumaan. On altaaseen tänä vuonna eksynyt sammakkokin, joka olisi varmaan sinne hukkunut, kun ei olisi ilman apuamme ylös päässyt.

Erityisesti lämpiminä ja kuivina kesinä allas on nimenomaan lintujen ja muiden pieneläinten kannalta hyvä asia. Siksi seuraava vaihe ennen altaan täyttämistä on rakentaa jonkinlainen nousuporras altaaseen tarjoamaan sinne pudonneille parempi pelastusmahdollisuus

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.