Päivän kuvat 23.7.2013: kauniina kesäpäivänä Nuuksiossa

23-7-2013-summer-in-nuuksio-national-park23-7-2013-small-cloudberry-in-nuuksioTänään 23.7.2013 oli mitä parhain päivä lähteä Nuuksioon lähinnä mustikoita keräilemään: aamupäivällä taivas oli pilvessä, lämmintä melkein +20 ja reipas tuuli piti hyttyset ja paarmat poissa.

Aikaisempien kesien tapaan lähdimme vaimoni kanssa seitsemän kilometrin mittaiselle Korpinkierrokselle, jonka varrella on tuttuja mustikkapaikkoja. Mustikoita alueella löytyy tänäkin kuivana kesänä oikein mukavasti, vähän varjoisammissa ja kosteammissa paikoissa ne ovat myös aika isoja. Me saimme mustikoita aivan riittävästi, mutta esimerkiksi kantarellejä löytyi koko kierroksen varrelta vain kaksi hyvin pientä.

Kun pilvet haihtuivat iltapäivällä ja aurinko paistoi lämpimästi, oli tietysti mukava vain kävellä ihailla Suomen kesää upeimmillaan. Nuuksio on todellinen helmi pääkaupunkiseudulla, sillä metsät sekä niiden pienet järvet ja lammet ovat todellista suomalaista metsäluontoa parhaimmillaan. Oheinen kuva iltapäivän auringossa minusta ehkä kauneimmasta paikasta on Kolmoislammilta, jonka reunalta löytyi myös muutama toisen kuvan yksisiemenistä lakkaa.

Aika meni niin mukavasti, että päivään ei enää mahtunut edes visiitti uuteen luontokeskus Haltiaan Solvallassa. Sinne täytyy piipahtaa toisen kerran. Nuuksion aluetta suosittelen kyllä muillekin pitkämatkaisille kuin japanilaisille, jotka alueelle tulivat elokuvan Lokki innostamina tänäänkin 🙂

 

 

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.