Panoraamakuvia Aasian matkalta joulukuussa 2011

Macau - central panoramaJokatalvinen kesälomaretki suuntautui tällä kertaan Aasiaan, jossa pääkohteena oli Malesia ja siellä Kuala Lumpur, josta tyttäreni asui ja tarjosi majoituksen. Oheiset kuvat kattavat panoraamina suuren osan matkasta, muita kuvia on tulossa lisää myöhemmin.
Matka alkoi kuitenkin Macaosta, josta oheinenkin kuva on ja jatkui siitä Pearl-joen yli lautalla Hongkongiin. Malesiassa Kuala Lumpurin lisäksi käytiin näiden kuvien Pangkor Lautin ja Penangin lisäksi Cameron Islandissa, josta on jo olemassa oma kuvasarjansa.

Kasasin tämän kuvasarjan ennen kaikkea valokuvauksesta ja panoraamakuvista kiinnostuneita silmällä pitäen. Tällaisia panoraamoja on suhteellisen helppo koostaa PhotoShopin ja kuten tässä, PhotoShop Elementsin uusilla versioilla jopa täysin automaattisesti. Riittää, että kuvat on otettu suhteellisen nopeaan tahtiin yhdestä pisteestä ja mieluimmin täysin samassa suunnassa toisiinsa nähden. Kuvien laadulla ei ole hirveän suurta väliä, näitä voi tehdä sekä järjestelmäkameran kuvista että pokkarikuvista, lopputuloksena on kuitenkin selvästi parhaatkin yksittäistokset resoluution puolesta ylittäviä panoraamoja. Näistä kuvista suurin osa on otettu Canon EOS 7 D:llä ja muutamia Canon SX-200 -pokkarilla.

Pienin panoraama tässä kuvasarjassa on hindujumalat Penang Hillillä sarjan lopussa – tehty vain kahdesta kuvasta – ja eniten kuvia on Twin Towers -yökuvassa, johon tarvitsin 50-millisen valovoimaisen objektiivin takia liki kaksikymmentä kuvaa. Kuvia olen joutunut sivustoni softarajoitusten vuoksi pienentämään siten, että kuvan koko pysyisi alle 2 megatavun; alkuperäiset kuvat PhotoShop -formaatissa ovat suurimmillaan yli 200 megaa, mutta resoluutiokin on silloin jopa 16000 kertaa 4000 pixeliä. Näistäkin pienennetyistä kuvista löytyy melkoinen määrä yksityiskohtia, kun katsot niitä koko näyttöruutusi kokoisina. Kuvatekstit laitoin poikkeuksellisesti englanniksi, koska näillä kuvilla saattaa olla kiinnostusta Suomen ulkopuolellakin – jos ei muuten, niin teknisinä toteutuksina 🙂

Jos kuvat tai niiden toteutustekniikka kiinnostavat, ota yhteyttä!

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.