TV-luvat maksukorteiksi digiajalla

Olen jo hyvän aikaa sitten heittänyt ajatuksen, että television siirtyessä digiaikaan otetaan käyttöön tv-lupamaksua vastaan maksukortti, jolla Ylen kaikki kanavat tulevat näkyviin. Kuka ei lupaa maksaisi, näkisi televisiosta vain todelliset ilmaiskanavat, kuten MTV3 ja Nelonen. Tietysti maksukanavia Ylen kanavien lisäksi voi jokainen nykyiseen tapaan jatkaa toisilla tai yhdistetyllä tv-maksu + maksukanavakortilla.

Sellainen osa toiminnasta, jonka voidaan katsoa olevan esimerkiksi vähemmistöjen etujen vuoksi valtion kustantamaa, rahoitettaisiin suoraan budjetista. Oma käsitykseni on, että näin rahoitettavaa ohjelmaa on vähän, esimerkiksi vain 10% koko Yleisradion ohjelmista.

Tällainen pakottaisi tervehdyttämään Ylen talouden ja toisaalta estäisi täysin ilmaisen katselun ilman lupamaksuja. Maksukortti ei paljon maksa, kun sellaisia saa täysin kaupallisiltakin toimijoilta jo nyt jopa muutamilla euroilla. Tällaisen kortin ansiosta ei enää tarvittaisi lainkaan tv-lupien tarkastuksia eli toimenpide maksaisi itsensä takaisin hyvin nopeasti.

Kannustan siis tämän laittamista pikaisesti liikkeelle eduskunnassa!

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.