Vaeltamista ja shoppailua jouluviikolla Palm Springsissä

houses-of-the-rich-and-famousJouluviikko on sujunut Palm Springsissä vuonna 2013 oikein leppoisissa tunnelmissa aurinkoisen ja lämpimän sään helliessä. Tapaninpäivänä, joka täällä on tavallinen jouluviikon arkipäivä Los Angelesissa rikottiin kyseisen päivän kaikkien aikojen ennätys mittaamalla päivän korkeimmaksi lämpötilaksi 29,4 Celcius-astetta – Palm Springsissä ei ennätyksiä tehty, mutta päivän korkein lämpötila on ollut koko viikon välillä 22-28 astetta ja aurinko on paistanut lähes koko ajan pilvettömältä taivaalta. Hyvä tuuri, sillä vuosi sitten oli samaan aikaan toistakymmentä astetta viileämmät ilmat. Tällaisissa oloissa on todella mukava ulkoilla, me läksimme vuorille noin kymmenkilometriselle reitille.

palm-springs-view-above-bop-hopes-houseTältä jouluaaton Araby Trail -reitiltä näkyy mukavasti melkein koko Palm Springsin kaupunki ja muutama sellainen rikkaiden ja kuuluisien taloa, joihin ei sadan muun talon tapaan pääse lähelle muuten kuin kävelemällä vuorenrinteille. Kuvan oikeassa laidassa harjanteen päällä on edesmenneen Bob Hopen koti, jota ei pääse oikeastaan mistään suunnasta näkemään kuvan esittämää paremmin – eikä talolle ole kävellen tai autolla mitään menemistä!

Palm Springs on alle 50 metriä merenpinnan yläpuolella ja heti sen vierestä voi nousta kävellen noin kolmen kilometrin korkeudelle San Jacinto -vuorelle. Talvella tuollaista koko päivän yhteen suuntaan kestävää nousua ei suositella tehtäväksi, koska ylhäällä on usein pakkasta, lunta ja säätila voi muuttua nopeasti. Kesällä puolestaan laakson yleensä vähintään +40 asteen lämpötila varjossa on tuon reitin alkupäässä turhan rankka jopa kokeneimmille vaeltajille – kaikki juomavesi ja muona kun on kuljetettava mukana ja nousu on muutenkin aika rankka. Meiltä se siis jää tekemättä. araby-trail-in-palm-springsJouluaaton reitiltämmekin näkee San Jacinto -vuorten kolme kasvuvyöhykettä oikealla olevan kuvan tapaan. Täällä puuraja alkaa noin kahden kilometrin korkeudesta ja tarkoittaa sitä, että tuosta ylöspäin vuorilla kasvaa suuria havupuita alaosien ollessa melkein paljaita ja poislukien harvat aavikon kasvit.

Joulupäivä sujui joulupuuron ja muiden hyvien ruokien sekä tenniksen merkeissä. Tapaninpäivänä eli täkäläisittäin joulun jälkeisenä ensimmäisen arkipäivänä puolestaan suuri yleisö pääsi ostamaan lippuja Palm Springs International Film Festival -tapahtumaan, joka järjestetään 3.-13.2014. Itse tapahtumasta myöhemmässä jutuissa – meille riitti alkuun liput neljään elokuvaan. Tarjontaa olisi kyllä ollut, festivaalissa kun esitetään lähes kaksisataa elokuvaa eri puolilta maailmaa, muun muassa neljä Suomesta.

after-christmas-sale-at-desert-hills-premium-outletsMutta viikon viimeisenä arkipäivänä 27.12. suuntasimme shoppailemaan Cabazonin alueella olevaan pariin Outlet Malliin, koska joulua edeltävissä alennusmyynneissä myymättä jääneitä tuotteita myytiin ulos liikkeistä vielä lisäalennusten höystämänä. Olipa melko rankka kokemus, todellinen “Serious shopping”  -juttu! Erityisesti Desert Hills Premium Outlets oli puolenpäivän jälkeen tupaten täynnä ihmisiä, jalkakäytävillä joutui odottelemaan ohituksia ja useisiin myymälöihin olit kadulle järjestetty jono, josta “sisäänheittäjä” päästi yhden ihmisen vuorollaan täpötäyteen myymälään. Melkoinen jono oli esimerkiksi australialaisen UGG:in edessä – ihmiset näyttävät täälläkin kaipaavan talvisaappaita, vaikka ulkona on joka päivä yli kaksikymmentä astetta lämmintä 🙂 Itselleni tarttui matkaan muutama paita, housut ja lompakko – kaikki merkkituotteita ehkä noin neljäsosalla Suomen hinnoista.

Kirjoita kommentti

Voit käyttää näitä HTML-tägejä:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kommenttisi tulee näkyviin, kun admin on hyväksynyt yhden kommenttisi.

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.